Wie ben ik?

Ik ben Dhjana, de website zegt het al.

Ik verzet me tegen het vernietigende huidige kapitalistische systeem. Dat doe ik door te schrijven, te filmen, onderzoek te doen, actie te voeren, mee te doen aan demonstraties en ze zelf te organiseren.

Voor mij geen politiek, maar autonomie.

Voor mij geen overheid en autoriteit, maar kleinschalige gemeenschappen, die zelfstandig in gelijkwaardigheid en overeenstemming tot denken en handelen komen.

Voor mij geen kapitaal en consumentisme, maar zelfvoorziening die gebaseerd is op no-budget, low-budget en resource-based collectiviteit.

Voor mij geen religie en bekering, maar levensvisies waarin compassie en bewustzijn centraal staan.

Voor mij geen papieren waar een waarde aan wordt toegeschreven, zoals ID-bewijzen, verblijfsdocumenten, vergunningen, wetteksten of geld, maar de realiteit van het bestaan zelf.

Voor mij geen grenzen en geen staten, maar vrijheid van beweging.

 

Kapitaal, consumentisme, politiek, grenzen, materialisme, uitsluiting, geweld: het heeft niet alleen onze aarde vergiftigd, maar ook onszelf. We zijn de verbinding kwijt met onze oorsprong, moeder Aarde en elkaar. En mijn activisme van de afgelopen jaren deed me realiseren dat we als activisten allesbehalve onkwetsbaar zijn – burn-out, depressie en onverwerkte trauma’s liggen op de loer, door het vele werk, het besef wat we met de wereld en elkaar doen en heel concreet ook nog eens staatsrepressie en -geweld.

Er zijn vele wegen om te vechten tegen datgene wat ons kapot maakt. En we hebben het besef nodig dat er ook vele wegen zijn om daarvan te genezen. Dat kunnen nieuwe wegen zijn, maar ook wegen die eeuwenoude kennis en wijsheid bevatten.

Dit is mijn zoektocht. Je zal dan ook op deze website artikelen tegenkomen over activisme én artikelen over oude wijsheid en traditionele geneeskunst. Zij aan zij. Het spreekt elkaar niet tegen; het vult elkaar aan.

 

Reacties op mijn blogs zijn altijd welkom. Je standpunt hoeft niet overeen te komen met het mijne, maar doe me wel het plezier je mening gefundeerd te kunnen onderbouwen.

Voor uitsluiting, racisme, seksisme, fascisme en kapitalisme is hier géén plek.

Reacties kan je mailen naar dhjana (at) xs4all (punt) nl.

WordPress theme: Kippis 1.15