Tip

Wat jij kunt doen om optimaal te genieten van technologie in huis

Ben je fan van technologie? En ben je er veel mee bezig binnen huis? Dan is dit een leuk artikel voor jou! Wij hebben een aantal leuk tips en tricks in dit artikel opgeschreven waardoor jij nog slimmer/sneller alles in je huis kan regelen door middel van technologie. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe dingen bij gekomen op gebied van technologie. Hierdoor zijn er ook direct heel veel nieuwe dingen mogelijk in huis waardoor jij bijvoorbeeld niet meer hoeft op te staan om je licht aan te doen.

Domotica brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee

Domotica staat voor slimme producten in en rondom huis. Het zijn producten die verbonden zijn met het internet en zelf kunnen leren. Al deze producten vormen het netwerk van Internet of Things. Het internet of things geeft veel mogelijkheden voor huishoudens. Het is namelijk mogelijk om verschillende apparaten te automatiseren naar scenes. Denk bijvoorbeeld aan wanneer het licht aan moet of wanneer de kachel aan/uit moet. Je kan dit zelf allemaal vanaf je smartphone besturen zonder dat je dus in beweging hoeft te komen. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij niet meer van de bank hoeft af te komen maar het zorgt ook voor een stukje veiligheid en milieubesparing. Denk bijvoorbeeld aan een slim alarmsysteem die automatisch doorgeeft wanneer er ongewenste bewegingen rondom het huis plaatsvinden en zelfs alle deuren direct op slot doet (als dit nog niet gedaan was). Ook kan je zorgen dat je sloten automatisch op slot gaan wanneer jij op een bepaalde locatie van je huis bent. Het is belangrijk dat al jouw apparaten goed met elkaar verbonden zijn, stabiel en snel internet is hierdoor een vereiste. Daarom is het slim om te kijken of je glasvezel internet hebt bij jou huis.

VR en AR

Game jij graag? Tegenwoordig kan je gamen in VR en zelfs in AR. Hierdoor beleef je games als nooit te voren. Naast gamen kan je ook mensen ontmoeten in VR en AR. Via speciale VR brillen kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je in een wereld komt waar nog veel meer mensen over de hele wereld aanwezig zijn. Je kan hier vervolgens bijvoorbeeld naar de bioscoop, naar de kroeg of naar een pretpark. Dit is dus leuk voor de fun maar voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om uit hun huis te gaan is dit ook een handige oplossing. Hierdoor blijf je toch sociaal contact houden met anderen.