gran canaria
Vakantie

Wat biedt Gran Canaria jouw?

Dit eiland ligt in de Atlantische oceaan en maakt deel uit van de Canarische Eilanden. Dit eiland behoort tot Spanje en de hoofdstad van het land is Las Palmas.Het eiland is een van de dichtstbevolkte eilanden. 

Veel mensen overwegen de canarische eilanden niet zo snel als vakantiebestemming, omdat ze denken dat het erg duur is. Maar toch valt het erg mee, de producten op het eiland vallen kwa prijs mee. 

Op het Spaanse eiland wordt er veel tapas gegeten. Je vindt enorm veel tapas tentjes als je het centrum inloopt. De meest populaire tapas hapjes van Gran Canaria zijn:

  • Gamba’s a Aijolio
  • Papas con mojo
  • Jamón Ibérico
gran canaria

Wat is er te doen? 

Er komen jaarlijks gemiddeld zo’n vijf miljoen toeristen naar deze vakantie bestemming. Al deze mensen willen zoveel mogelijk zien en doen in de tijd dat ze hier verblijven. Wil jij nou in de zomervakantie naar Gran Canaria, moet jij deze activiteiten sowieso gedaan hebben.

  • De historische wijk La Vegueta, dit is een wijk in de hoofdstad Las Palmas. Je vindt hier mooie en oude gebouwen. Ook is hier de Santa Ana Kathedraal, op het plein voor de kathedraal staan een aantal beelden van historische mensen.
  • Roque Nublo, tijdens een wandeling van ongeveer een half uur, kom je bij de tachtig meter hoge basaltrots. Deze rots is het symbool van het eiland, als je op deze locatie bent kijk je uit over het hele eiland. 
  • Dolfijnentocht: Op Gran Canaria zijn er veel dolfijnentocht, zoek een bedrijf die deze tochten organiseert en ga dolfijnen spotten op de prachtige oceaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *