Geen categorie

Wasbare luiers

2021, het jaar waarin mensen steeds meer bewuster worden van het milieu. De nadruk komt ook steeds meer te liggen op duurzaamheid. Dat maakt dat wasbare luiers eigenlijk onmisbaar zijn, al zijn de meningen erover verdeeld.

Modern, ecologisch en handig

Vroeger waren er ook luiers, grote katoenen doeken die werden vastgemaakt met een speld. Alles behalve prettig. Tegenwoordig hebben we wasbare luiers in hippe printjes. Ecologisch en handig. Het voordeel van de wasbare variant is dat het veel langer meegaat dan de reguliere ‘wegwerpluier’, die je na één keer dragen weggooit. Daarnaast zijn wasbare luiers ook nog eens beter voor het zachte babyhuidje doordat ze zachter zijn en meer absorberen. De meeste ouders die de wasbare variant overwegen, doen dit voornamelijk met oog op het milieu. Op de tweede plek staat het voordeel van de kosten. De eerste investering is wellicht groot, maar als je alles berekent bespaar je echt een hoop dan wanneer je wegwerpluiers zou gebruiken.

Geen allergische reacties

Uit onderzoeken zijn gebleken dat kinderen die de herbruikbare versie dragen sneller zindelijk worden, je hebt altijd luiers in huis én ze zien er leuk uit. Voor kinderen met een gevoelige huid zijn wasbare luiers al helemaal een uitkomst, omdat sommige kinderen allergisch zijn voor wegwerpluiers. Bij wasbare luiers heb je dat probleem niet.

Vooroordelen winnen het niet

Tot slot hebben veel mensen een oordeel over wegwerpluiers. Zo zou het ‘vies’ zijn, is het raar om een luier vol ontlasting in de wasmachine te gooien. Maar wie zegt dat dit het geval is? De luiers zijn tegenwoordig voorzien van een soort ‘inlegvel’. Deze gooi je met ontlasting en al weg, tot slot kun je het broekje gewoon wassen. Heel erg gebruiksvriendelijk dus! Al met al zijn wasbare luiers erg handig, omdat je altijd een luier bij de hand hebt. En het voordeel: je hoeft ze maar één keer aan te schaffen, je kunt ze tegelijkertijd met je andere was wassen en sjouwen met pakken luiers is niet aan de orde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *