NAtuur

Palmolie: een product dat vaak gebruikt wordt

Palmolie wordt een stuk meer gebruikt in producten dan dat men in eerste instantie misschien zou denken. Palmolie komt uit de vruchten die aan de palm groeien. Deze vruchten zijn zeer opvallend oranje gekleurd en zien er daardoor erg mooi uit. Wanneer deze vruchten op een manier geperst worden, zal er palmolie tot stand komen. Palmolie kan als product door consumenten gebruikt worden, maar daarnaast zit het ook in veel andere producten die in de supermarkt liggen. In totaal heeft meer dan ongeveer zestig procent van de producten in de supermarkt palmolie in het product zitten. Vooral in koekjes wordt vaak palmolie gebruikt. Door de olie krijgen koekjes de knapperige textuur die we zo lekker vinden. Daarnaast wordt palmolie bijvoorbeeld veel in boter gebruikt. Het is dus een product dat veel ingezet kan worden en daarnaast ook nog eens veel oplevert op de landbouwgrond. 

 

Duurzaamheid

Het is bij veel bedrijven en producten natuurlijk steeds belangrijker aan het worden dat alles op een duurzame manier gebeurt. Ook bij palmolie is dat uiteraard het geval. Hierdoor zijn de bedrijven die palmolie winnen en produceren hard bezig om palmolie en de productie daarvan steeds duurzamer te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die zich veel inzetten voor duurzame palmolie. Palmolie kan duurzaam genoemd worden wanneer er geen bossen verdwijnen voor de productie van de palmolie en de bijbehorende landbouwgrond van de palmolie. Daarnaast is het erg belangrijk dat de werknemers op een goede manier behandeld zullen worden. Hier kan op meerdere vlakken voor gezorgd worden. Een goed voorbeeld is dat het noodzakelijk is dat de werknemers een eerlijk loon krijgen voor hun werkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat kwetsbare groepen op een correcte manier beschermd worden. Migranten en vrouwen mogen bijvoorbeeld alleen werken voor de palmolie productie als dit op de juiste manier gebeurt. Wat ook een grote rol speelt, is dat de werkplek voor de medewerkers, maar ook hun leefomgeving aan bepaalde normen moet voldoen. Alleen op deze manieren kan er sprake zijn van duurzame palmolie.

 

Feiten 

Uiteraard zijn er altijd interessante feiten te vinden over dit soort producten. Zo zijn er ook palm oil facts die je misschien nog niet kende. Zo is palmolie in de meeste gevallen geurvrij. Je zal dit product daarom ook niet kunnen ruiken wanneer het bijvoorbeeld in koekjes gebruikt wordt. Deze olie is de wereldwijd meest gebruikte olie, waarbij er vooral in Europa veel van dit product wordt geïmporteerd. Deze variant van olie kan in meerdere vormen geproduceerd worden. Hierdoor is er een harde variant van palmolie, maar daarnaast is er ook een liquide variant van de palmolie. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *