Geen categorie

Mijn zen-plekje in huis

Wat is jouw plek in huis waar je even helemaal zen kunt worden? Voor sommigen zal dit languit op de bank voor de tv zijn, anderen hebben wellicht een speciale ruimte in hun huis of een tuinhuisje ingericht voor yoga en meditatie. Mijn persoonlijk zen-plekje in huis is mijn badkamer. Een jaar geleden heb ik deze ruimte namelijk helemaal gerenoveerd tot een ware wellness ruimte waar ik heerlijk kan ontspannen. Lees snel verder voor meer over deze bijzondere plek in mijn huis.

Het ontwerp

Deze zen-plek begon natuurlijk allemaal op papier. Voordat de oude badkamer en een deel van de logeerkamer gesloopt werden voor dit project, moesten de plannen natuurlijk eerst zorgvuldig worden uitgetekend. Om er een echte wellness plek van te maken is het hele ontwerp gebouwd rondom de grote badkuip. Urenlang badderen, inclusief bubbel- en kruidenbad opties, is dus echt focuspunt van deze badkamer. En of ik daar nu vaak gebruik van maak! Een paar kaarsjes aan, ontspannend muziekje aan en ik kan mij uren vermaken. 

 

Geluid en sfeer waren dan ook belangrijke elementen in het ontwerp. Er zijn speakers ingebouwd die ik vanaf mijn telefoon kan bedienen en de verlichting in de badkamer is dimbaar. Verder ben ik altijd al een fan geweest van inloopdouches, dus dat moest ook echt terugkomen in de badkamer. Daarnaast heb ik een custom badmeubel laten ontwerpen, waar naast een kraan en wasbak ook ruimte is om zittend voor de wandbrede spiegel plaats te nemen. Een ideale plek voor het aanbrengen van ontspannende maskers en andere skincare.

De verbouwing

Toen de plannen eenmaal op papier stonden, was het tijd voor het echte werk. De muur werd doorgebroken en nieuwe wanden werden geplaatst. De hele badkamer heb ik van boven tot beneden laten betegelen met een off-white natuursteen. De nieuwe inloopdouche beslaat een gehele muur en bestaat uit twee regendouches tegenover elkaar en een lange betegelde bank over de gehele muur. Deze inloopdouche is afgescheiden van de rest van de badkamer door middel van glazen douchewanden. Zo lijkt de ruimte door te lopen, maar komt het water niet overal. In het midden van de badkamer, voor de inloopdouche, staat mijn badkuip. Het was nog een hele klus om deze te plaatsen en vooral om hem aan te sluiten op de watervoorziening en afvoer. 

Gelukkig heeft de aannemer het voor elkaar gekregen en is mijn droom werkelijkheid geworden! Nu een zijn we een jaar verder en ik geniet nog steeds dagelijks van mijn badkamer waar ik helemaal zen kan worden.