Geen categorie

Maak van je hobby je bedrijf!

Het is voor de meeste jongeren niet meer dan normaal om een studie uit te kiezen waar wat mee te verdienen valt. Op familieverjaardagen is de eerste vraag aan een neef of nicht: en wat kun je daar mee doen? Als het antwoord een goed betaalde baan is, wordt er goedkeurend geknikt. Veel jongeren gaan hierdoor eigenlijk iets doen wat niet helemaal in hun straatje ligt. Veel mensen zullen dit gevoel herkennen en houden er hobby’s op na waar ze het liefst hun werk van hadden gemaakt. De mogelijkheden om dat alsnog te doen, lijken ver weg. Het tegenoverstelde is waar. Het internet is heel toegankelijk en dus dé manier om toch stappen te zetten naar die lang gekoesterde droom.

De eerste stap

Laat aan de wereld zien wat je te bieden hebt! Op het internet wemelt het van de platforms waar iedereen zijn creatieve vaardigheden laat zien. Je kunt zelfs reclame maken voor jezelf om zichtbaarder te worden. Je hoeft je hierbij niet druk te maken of het wel mooi is. Het gaat erom dat je achter je werk staat. Dan komen de mensen vanzelf naar je toe. Het is belangrijk om je eigen werk op waarde te schatten. In het begin het is het verleidelijk om je werk te verkopen voor een lage prijs om het aantrekkelijk te maken voor iemand om te kopen. Maar als iemand je werkt mooi vind en het waardeert, heeft diegene daar echt wel een mooie prijs voor over. Wanneer je weet hoe je de mensen kan bereiken en je wat bekijks heb verkregen, kun je er voor kiezen om een eigen bedrijfje te beginnen.

Creëer orde

Ben je op een punt gekomen waar je het gevoel hebt dat je zichtbaar bent voor de mensen? Heb je al een paar dingen verkocht en ben je enthousiast? Dan is het goed om je planning op orde te krijgen zodat je niet achter gaat lopen. Je eigen werk verkopen is leuk maar het kost veel tijd waar een goede planning voor nodig is. Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt om te kunnen verzenden. Zoals dozen bestellen, planningen maken en een voorraad hebben van je werk. Wanneer je dit op orde hebt, kun je echt genieten van het delen van je werk en er ook nog wat mee verdienen. Dit geeft vertrouwen. Het is niet makkelijk om je creatieve proces bloot te geven, maar wanneer je die stap gezet hebt, gaat er echt een wereld voor je open.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *