Geen categorie

Het ideale thuiskantoor

Het was als geen ander een jaar waar we allemaal heel veel thuiswerkten. Door de pandemie waren we genoodzaakt om een stuk minder naar kantoor te gaan en bovenal dagelijks vanuit ons eigen huis te werken. Dit bracht voordelen met zich mee. Zo blijkt uit de data dat we allemaal gemiddeld wat langer in ons bed kunnen blijven liggen, aangezien we niet hoeven reizen naar kantoor. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen aan thuis werken. Vooral ouders met kleine kinderen merken hoe moeilijk het is om te focussen wanneer thuiswerken. Eigenlijk is het belangrijk om ook thuis een kantoor te hebben waar je je volledig kunt focussen op je werk. Om deze reden bespreken we in dit artikel hoe je het ideale thuiskantoor samenstelt.

Betaald door je werk

De eerste vraag is natuurlijk hoeveel je zelf moet betalen wanneer je uit huis werkt. Het is heel normaal voor de meeste werkgevers om bijvoorbeeld telefoonkosten en reiskosten te vergoeden. Wanneer je vanuit huis werkt heb je natuurlijk geen reiskosten meer. Maar je maakt wel andere kosten, denk bijvoorbeeld aan extra data verbruik, of een investering in een bureau. Je kunt samen met je team bij de werkgever onderhandelen of de werkgever dergelijke kosten betaald.

Bureau en stoel

De belangrijkste aspecten van een goed thuiskantoor zijn natuurlijk je bureau en stoel. Dit klinkt simpel en logisch maar het is het afgelopen jaar gebleken hoeveel mensen op een krukje achter de keukentafel gaan werken. Dit is op de lange termijn natuurlijk funest voor je rug en zal zeker tot klachten leidden. Zorg er daarom voor dat je een goed bureau en een fijn, ergonomische bureaustoel hebt.

Internet en printen

Ook is het belangrijk om op de kleine dingen te letten die bij een normaal kantoor horen. Steeds meer van ons werk gaat tegenwoordig online. Het is niet voor niets dat we allemaal massaal thuis kunnen werken. Tegelijkertijd zijn er dingen die we eigenlijk alleen op kantoor makkelijk konden doen, bijvoorbeeld naar een collega lopen voor hulp, of dingen snel printen. Je wilt dus ook zorgen dat deze dingen thuis mogelijk zijn. Zorg ervoor dat je snel internet hebt zodat videobellen goed gaat. En investeer in een goede printer met een HP cartridge zodat je zeker weet dat je belangrijke papieren snel kunt uitprinten. Dit zijn allemaal kleine dingen die belangrijk zijn wanneer je vanuit huis werkt. Het zal nog even duren voordat de wereld weer normaal is en tot die tijd zullen we voornamelijk vanuit huis werken.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *