Tip

Een frisse start in mijn nieuwe huis

Afgelopen maand ben ik verhuisd naar mijn nieuwe woning! Na wekenlang klussen, inpakken en verhuizen, kan ik nu eindelijk genieten van mijn heerlijke nieuwe plekje. Gezien ik de afgelopen jaren vaak ben verhuisd, besloot ik om deze (voorlopig laatste) verhuizing echt goed aan te pakken en professionele hulp in te schakelen. Daarover vertel ik je graag meer in deze blogpost.

Opruimen en inpakken

Een verhuizing is altijd weer een zeer confronterende bezigheid. Elke keer gooi je weer ontzettend veel onnodige troep weg. Als je zo vaak bent verhuisd als ik, dan hoop je dat je op een gegeven moment toch alleen nog maar de essentials bezit. Helaas, toen ik aan de grote inpak klus begon zag ik gelijk dat ook dit weer een zware opdracht ging worden. Tijd om hulp in te schakelen dus! Na even Googlen ontdekte ik dat er gewoon heel veel bedrijven zijn die professionele organizing services aanbieden. Laat ik dat maar eens proberen, dacht ik. En met succes: deze professionals hebben mij enorm geholpen met het sorteren én inpakken van mijn bezittingen. Ook na de verhuizing kwamen ze nog eens langs om te helpen met alles een logisch plekje te geven.

Klussen

In mijn nieuwe woning moest nog veel gebeuren. Zo moesten alle wanden gestuct en geverfd worden. Ook hier heb ik natuurlijk professionals voor ingeschakeld. Door een goede stucadoor en schilder in de arm te nemen ben je niet alleen verzekerd van een strak eindresultaat. Deze vakmannen gaan supersnel te werk, waardoor je ook enorm veel tijd bespaard. Binnen een week waren alle kamers al opgeleverd. Ondanks mijn twee rechter handen had ik dat zelf nooit zo snel en zo netjes kunnen doen.

Schoonmaken

Voordat al mijn spullen verhuisd konden worden was het eerst tijd voor een grote schoonmaak. Niets is zo lekker als in een nieuw huis helemaal fris te starten. Naast het nodige bouwafval, was er ook veel stof en andere restanten van het klussen aanwezig. Niet zo gezond, dus weer tijd om een professioneel schoonmaakbedrijf te bellen. Ik kon zelfs een opleveringsschoonmaak bestellen, een speciale service voor het schoonmaken na bouwwerkzaamheden en het verwijderen van verfresten en meer. Ook heb ik dit bedrijf gelijk mijn oude woning laten schoonmaken voordat ik de sleutels moest inleveren. Dat scheelt mij weer extra werk.