Geen categorie

Betere beveiliging

Wanneer je in een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam woont en werkt, weet je dat er een risico is op inbraak. Daarom is het belangrijk om een kantoorpand of woning goed te beveiligen. Het is dan ook niet voor niets dat de beveiligingsindustrie steeds groter is geworden. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel beveiligingsproducten en diensten op de markt. Maar welke producten zijn echt effectief en welke producten geven alleen maar een veilig gevoel zonder dat ze echt helpen? In dit artikel bespreken we de beste stappen voor een betere beveiliging.

Elke situatie is uniek

Wanneer je fotograaf wilt worden, maakt het kopen van een dure camera je niet meteen een professioneel. Hetzelfde geldt voor beveiliging. Een goed beveiligingssysteem voor een woning of kantoorpand begint niet alleen bij wat voor techniek en apparatuur u aanschaft maar ook bij de juiste plaatsing en installatie. Wat voor beveiligingssysteem het best is hangt van de specifieke situatie af. Is het een woning of kantoorpand? Hoe groot is de ruimte die beveiligd moet worden? Kan er sprake zijn van interne criminaliteit, bijvoorbeeld in een winkel of moet er alleen beveiligd worden tegen dreigingen van buitenaf.

 

Goede installateur

Het is ook belangrijk dat je niet zomaar camerabeveiliging aanschaft en deze lukraak ergens plaatst. Om optimaal gebruik te maken van je beveiliging is het belangrijk dat je deze laat installeren door een professioneel. Het installeren van beveiliging gebeurt door professionele monteurs die hiervoor een opleiding hebben genoten. Wanneer je beveiliging aanschaft neem dan ook meteen een bedrijf in de hand die een goede monteur levert voor de installatie.

Camerabeveiliging en mistmachines

Twee van de meest populaire beveiligingstechnieken zijn tegenwoordig mistmachines en camerabeveiliging. Camerabeveiliging is natuurlijk bij de meeste mensen bekend maar is toch op vele originele manieren bruikbaar. Camerabeveiliging kan bijvoorbeeld tegenwoordig direct naar je smartphone worden doorgestuurd. Op deze manier heb je ook onderweg zicht op de veiligheid van je woning of kantoorpand. Erg handig als je op vakantie bent. Mistmachines zetten in een klap de gehele woning of kantoorpand in een dikke mist. Op deze manier kan een inbreker zich niet oriënteren en dus ook niks stelen. Daarnaast zal ook meteen de politie worden ingeschakeld waardoor de inbreker vaak wordt gevangen.

Beveiligingsprocedures

Een van de belangrijkste aspecten van beveiliging is natuurlijk dat je goede beveiligingsprocedures in plaats hebt. Door dagelijks deze procedure te doorlopen, bijvoorbeeld bij een woning voordat je naar bed gaat, of bij een kantoorpand tijdens het sluiten, zul je de kans op een inbraak minimaliseren.