Geen categorie

Alles wat je nodig hebt voor een grote verbouwing

Als je een aannemer bent, zal je tegenwoordig vaak te maken krijgen met verbouwingen. Het is namelijk enorm 'in' tegenwoordig om oudere huizen op te knappen. Ook als je geen aannemer bent maar zelf een groot verbouwingsproject aan durft, is deze blog voor jou. Ik vertel je namelijk over alles wat je nodig hebt om een verbouwing tot een succesvol einde te brengen. Lees je mee?

De huls en de mogelijkheden

 

Veel mensen kopen tegenwoordig een zogenaamd ‘opknaphuis’. Dit zijn goedkopere huizen die wel een verbouwing kunnen gebruiken en vaak om die reden ook lager in prijs zijn. Vaak staan deze huizen al een tijd te koop en zijn ze slecht onderhouden waardoor er een hoop aan moet gebeuren voor men er goed in kan wonen. Wanneer jijzelf of een klant een ‘huls’ van een huis koopt en wilt verbouwen, zal je naar de mogelijkheden moeten kijken. Soms kan dit al voordat de koop rond is. Zo weet iedereen meteen wat er wel en niet mogelijk is met het huis. Wanneer je weet wat er kan, kan er ook een plan opgesteld worden. Daarna is het een kwestie van aan de slag gaan.

 

Groot geschut

Als het op grote verbouwingen aankomt, zal er ook groot geschut ingezet moeten worden. Bij de meeste opknaphuizen moet er namelijk eerst gesloopt worden voordat de boel weer opgebouwd kan worden. Een gek idee, zeker bij huizen die al dermate vervallen zijn, maar het is nodig om nieuwe moderne materialen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie. Zo kan het zijn dat er muren gesloopt en puin verschoven moet worden. Dan zal je toch echt een bulldozer nodig hebben. Deze kan je huren wanneer je aan één enkel los project begint maar voor de échte ondernemer is het een ‘must’ voor in het assortiment. Bulldozers zijn er in verschillende soorten en maten. Dit soort materiaal is namelijk nodig om je bedrijf verder uit te breiden en te om je te specialiseren. Daarnaast is het vaak veel meer rendabel om eigen machines en bouwwerktuigen in bezit te hebben dan om die altijd maar te moeten lenen.

Puntjes op de i

 

Als de grote veranderingen geweest zijn, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Dit is de laatste fase van de verbouwing. Het gaat hier om de inrichting en het likje verf om de boel als ‘af’ te kunnen beschouwen. Veel mensen zien dit niet als de ‘grote verbouwing’ maar alles bij elkaar is het dat wel. Je hebt zowel de huls, als het plan en de machines, als de afwerking nodig om een verbouwing tot een succesvol einde te brengen.

Ga jij al nieuwe bouwmachines aanschaffen?