Geen categorie

Aandachtspunten bij het kiezen van je zorgverzekering

Zoals je vast wel weet is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering zorgt ervoor dat je niet onverwachts voor hoge zorgkosten komt te staan. Wel betaal je hiervoor een maandelijkse premie (en je eigen risico) aan je zorgverzekeraar. Je kan gelukkig wel zelf bepalen weke zorgverzekeraar je kiest en welk pakket je bij deze zorgverzekeraar afneemt.

Welk pakket wil je?

Je kan natuurlijk zelf kiezen welk pakket je wilt afsluiten. Kies je ervoor om alleen het basispakket (wat ook verplicht is) te nemen of kies je ervoor om dit uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering. Je kan ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen voor kosten van bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapeut. Je maandelijkse premies wordt hierdoor natuurlijk wel wat hoger, maar je bent ook voor meer kosten verzekerd.

Hoogte eigen risico

Je eigen risico mag je grotendeels zelf bepalen. Wel heeft de overheid een minimum vast gesteld die elk jaar weer veranderd. Je kan zelf je de hoogte aanpassen aan je behoeften. Wanneer je eigen risico verhoogt, worden je maandelijkse lasten lager, maar kan je plotseling voor hoge medische kosten komen te staan.

Vergelijk

Het is altijd belangrijk dat je jouw huidige zorgverzekering aan het einde van het jaar vergelijkt met de zorgverzekeringen die er het volgende jaar beschikbaar zijn. Wanneer je ze vergelijkt zul je snel zien of er een goedkopere zorgverzekering is die ook voldoet aan je wensen en behoeften. Het vergelijken kan tegenwoordig makkelijk en snel op https://www.zorgkiezer.nl/. Zo weet je zeker dat je nooit meer te veel gaat betalen.