Hollands Glorie

Zo, en nu ga ik (heel even) een potje ouderwets tieren.

Want gisteren, bij de demonstratie van Geen Kind Aan de Kant waar vooral kinderen met hun ouders aan meededen, stond er een ‘welkomstcomité’. In de vorm van Hollands Glorie, in hun gebruikelijke orgie van weergaloze hersenloosheid. Nazi’s dus.

Dat activisten ‘rot op’ en ‘teringhoer’ naar hun hoofd krijgen is … ach ja, voor mij persoonlijk vooral een reden om in de lach te schieten en ze luidkeels terug te wensen in hun graf, maar hoe fucking sneu ben je als je op dezelfde manier naar kinderen loopt te schelden, ze toesist dat ze allemaal ‘kansloos’ en ‘werkeloze varkens’ zijn?

Dus: val dood allemaal. Terug je graf in, met je 73-jaar oude rottende lijkenlucht. Avortons.

Follow your leader, die uiteindelijk één keer het goeie voorbeeld heeft gegeven.

Maar ik was nog niet klaar met m’n gal spuwen.

Want in de categorie ouwe jongens krentenbrood vond de Katwijkse politie het allemaal prima dat er een stel grafnazi’s stonden te siegheilen en zelfs met dingen gooiden. Geen reden om in te grijpen. Nou ja, ze vonden het ook niet zo leuk, maar ze durfden niet zo goed in te grijpen, want ze scheten zelf peentjes. Uiteindelijk is het terras schoongeveegd, maar dat ging allemaal op een gemoedelijke manier. En – ach, hoe voorspelbaar – er is niet één arrestatie verricht.

Moeten wij eens proberen, zoiets.

Het stomme is, ik wéét dat ik niets anders hoef te verwachten van de politie dan die kameraadschappelijke houding naar nazi’s toe. Maar iedere keer dat ik er getuige van ben, word ik er wéér boos van.

 

WordPress theme: Kippis 1.15