Keuteltjes en beterschap

Het zal de handvol(?) trouwe lezers opgevallen zijn: ik schrijf nogal onregelmatig op deze website. En niet alleen dat, maar de ‘wachttijd’ tussen twee artikelen in, is te lang. Gewoon te lang, geen smoesjes, klaar.

Ik denk dat ik nu wel doorheb hoe dat zit. Het ontbreekt me allerminst aan onderwerpen om over te schrijven. Sterker nog, per week komen er minstens drie of vier dingen bij waarvan ik vind dat ze een schrijfsel verdienen. Het probleem is dat ik vanuit een diep geworteld perfectionisme vind dat ik alleen grondig voorbereidde artikelen mag plaatsen. Steekhoudende argumenten, alle cijfers op een rijtje, lijstje met betrouwbare en geverifieerde bronnen erbij. Keurige opbouw met een intro, een analyse en een conclusie. Kortom, iets wat hout snijdt. En tijd vreet. En steeds als ik dan wil beginnen, dan denk ik, ja… maar daar heb ik nu even geen tijd voor. Morgen dan. Misschien overmorgen. En zo blijft het steeds maar liggen.

Op zich is er natuurlijk veel te zeggen voor artikelen die goed doorwrocht zijn. Maar als dat betekent dat de website zich vooral kenmerkt door een verlamde stilte, dan moet ik misschien maar eens van het idee afstappen dat verbale keuteltjes me te min zijn. En me voornemen dat ik gewoon regelmatig zo’n keuteltje leg, met af en toe eens een wat arbeidsintensiever stuk tussendoor. Want het is gewoon jammer van al dingen die schreeuwen om aandacht, maar nu op de plank blijven liggen.

Bij deze beloof ik de lezer dus beterschap en keuteltjes.

WordPress theme: Kippis 1.15