Some animals

In de categorie ‘Je kan me honderd bestanden laten wissen, maar een idee krijg je niet weg’. Zoals beloofd.

Noot:

Aan alle agenten, rechercheurs, korpschefs en officieren van justitie,

Alvorens over te gaan tot arrestatie en inbeslagname van één schetsboek, twee potloden, een gummetje, twee tekenpennen, een doosje waterverf en één penseel, raad ik jullie van harte aan om de aanbevolen literatuur door te nemen: Boerderij der Dieren (oorspr. titel: Animal Farm), George Orwell, eerste editie uitgegeven in 1945, ISBN13 9789029533096. Onder andere te verkrijgen via bol.com voor een luizige €8,50 (tip: let op de afbeelding op de cover!), maar als je niet de concentratiecapaciteit hebt om de 143 pagina’s door te nemen, kan je ook nog wel samenvattingen vinden op scholieren.com.

 

 

* * * * * * * * *

 

Aanvulling:

Bovenstaande cartoon is niet vrij van antropomorfisch specieism. Sterker nog, het druipt er vanaf. De reden dat ik er toch voor heb gekozen om het in deze vorm te gieten, is omdat het een verwijzing is naar Orwell’s Animal Farm (waar varkens de hoofdrol spelen in de contrarevolutie). Maar laat ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn respect uit te spreken naar de intelligente dieren die varkens zijn (en zelfs al zouden ze niet intelligent zijn!) en iedereen op te roepen om niet meer bij te dragen aan de onderdrukking, moord en verkrachting die inherent zijn aan de vlees- en zuivelindustrie. Go vegan!

WordPress theme: Kippis 1.15