Aanslag. Hehe, eindelijk.

EINDELIJK is er dan iemand in dit krankjorum land vol mensen die volop in de ontkenningsfase zijn, die het beestje bij de naam noemde: GroenLinks fractievoorzitter Halewijn in Oostknollendam, wiens auto’s in de fik zijn gestoken, had het over een aanslag.

En dat werd tijd, want zelfs de terreuractie in Woerden werd nog steeds slechts als ‘aanval’ bestempeld – en de om-verkrachting-roepende rechts-extremisten in Steenbergen zelfs als ‘demonstranten‘.

Inmiddels buitelen Halewijns collegae politici alweer over elkaar heen met hypocriete uitspraken: Klaver (zelfde partij, maar dan landelijk) zegt ‘hiervan enorm geschrokken te zijn’, maar roept tegelijkertijd dat ‘het eerst maar eens goed uitgezocht moet worden’. Welja. Het is ook Volstrekt Onduidelijk, toch, Klaver? Het OM deed dat eerder ook al met uitspraken van Raffi Chohan tijdens de Pegida manifestatie en kwam niet verder dan ‘we gaan onderzoeken of er geen strafbare uitingen zijn gedaan’. Ieder wezen met meer dan twee hersencellen ziet in dat Chohan zich overduidelijk te buiten is gegaan aan racisme, discriminatie en haatzaaierij, maar het OM zal waarschijnlijk wel weer twee jaar nodig hebben om dat uit te gaan pluizen. What’s new?

 

Dijkhoff – ja, die van die brief over ‘sobere opvang’ – heeft de aanslag in Oostknollendam een ‘achterlijke actie’ genoemd, die volgens hem ‘niet bij Nederland past‘. Nou, meneer Dijkhoff, deze actie past akelig goed bij Nederland. Het is immers hetzelfde Nederland waar – uw beleid! – gezinnen met geweld door de vreemdelingenpolitie van hun bed worden gelicht, ongedocumenteerden dagelijks opgejaagd worden, vreemdelingendetentie Big Business is en wekelijks tentallen mensen richting de dood gedeporteerd worden.

Over Oostknollendam, Dijkhoff houdt de ogen stijf dicht en de vingers in de oren als hij in één moeite door beweert dat hij niet kan bevestigen dat het om een aanslag gaat en dat het te maken had met het vluchtelingenstandpunt van Halewijn.

 

En de Goeroe der Geesteszwakken Wilders himself? Die vindt het nog steeds allemaal prima en refereert dan ook aan zijn discipelen als ‘normale mensen met gezond verstand‘. En laat geen journalist vervelende vragen stellen over het verband tussen zijn gebral over ‘verzet plegen’  en deze rechts-extremistisch aanslagen, want hij beweert – met glimmende wangetjes door de boter die van zijn hoofd druipt – dat hij slechts had opgeroepen tot iets ‘geweldloos’ en ‘democratisch’.

 

Dat verzet, daar heb ik ook nog wel iets over te zeggen. Mijn grootouders hebben het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog moeten onderduiken vanwege hun verzetsactiviteiten en ze zouden zich beiden in hun graf – pardon, urn – omdraaien als ze zouden weten op welke afzichtelijke wijze Wilders probeert om zich de term ‘verzet’ toe te eigenen.

Dus laten we dat beestje ook maar eens bij de naam noemen. Het is niet #wildersverzet. Dat mocht ie willen. Het is #wildersopruiing.

WordPress theme: Kippis 1.15