Wiki-AIVD: krijgt het muisje een staartje?

transformice_dark_mice_by_waails_the_angry_fox-d488b92Naar aanleiding van mijn artikel over hobbyende AIVD’ers, werd er enige beweging zichtbaar. Ik kreeg vijf uur na publicatie (op zondag notabene!) al bezoek van de AIVD op de website, de volgende dag gevolgd door nog twee bezoekjes van de AIVD. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie kwamen ook even een kijkje nemen.

 

Het artikel is inmiddels door mij ook naar de de twee relevante Tweede Kamer Commissies gemaild: de commissie Binnenlandse Zaken en de commissie Veiligheids- en Inlichtingendiensten. Een aantal commissieleden mailden terug, met een bedankje voor het artikel en de toezegging dat het doorgestuurd was naar de beleidsmedewerker die daar dan over zou moeten gaan. Nou is het natuurlijk wel een beetje de vraag wat dié dan doet onder werktijd, maar goed.

 

Dat er beweging in zit, is het beste te zien aan de wikipedia-bewerkingen vanaf het AIVD IP adres: twee (minuscule) bewerkingen in de afgelopen drie dagen. Dat is, gezien het gemiddelde van zes bewerkingen per werkdag in de afgelopen zeven weken een aanmerkelijke (en plotselinge) verandering… toeval? 😉

 

Tot slot:

Beste (collega van) meneer Diepstraten van het ministerie van Veiligheid en Justitie,

Dank voor uw trouwe bezoekjes in de afgelopen drie dagen. Tot morgen.

WordPress theme: Kippis 1.15